Frej krossade serieledaren

Uppdaterad 2016-06-20 | Publicerad 2016-06-18

Frej kom inte iväg till match i dag.

Serieledande Halmstad kollapsade borta mot bottenlaget Frej i superettan. Täbylaget vann med förkrossande 5–2 sedan Oke Akpoveta blivit hemmalagets förgrundsfigur med två mål och en målgivande passning.

Halmstad hade inför mötet bara släppt in fem mål på tolv matcher – nu blev det lika många till bakåt sedan försvarsspelet rämnat totalt.

Akpoveta gjorde ledningsmålet redan i första minuten och två snabba mål i slutet av första halvlek avgjorde. Akpoveta gjorde 2–0 i 40:e minuten och Pontus Åsbrink 3–0 i 43:e.

Skadeförföljde Ivo Pekalski gjorde sin första start för Halmstad, men kunde ha fått en roligare början. Han byttes ut i 69:e minuten.

Trots storförlusten behåller Halmstad serieledningen, på ett måls bättre målskillnad än AFC United.

Dalkurd besegrade Örgryte på bortaplan med 1–0, Rawez Lawan segermålade i 14:e minuten, och nykomlingen är på sin tredjeplats bara en poäng bakom toppduon.