Fischers Wolfsburg lätt vidare i CL

Publicerad 2015-10-14

Lagkaptenen Nilla Fischer och hennes Wolfsburg inledde slutspelet av Champions League med ett överraskande kryss (0–0) borta mot serbiska Spartak Subotica. När returen av sextondelsfinalen spelades i Tyskland var dock turneringens mästarlag från 2013 och 2014 aldrig hotat.

Nilla Fischer.

Wolfsborg ledde med 2–0 redan i paus efter att Verena Faisst och Julia Simic hittat målet. Nio minuter in på andra halvlek satte Lara Dickenmann 3–0 och i den 62:a minuten fastställde Graham Hansen segersiffrorna till 4–0. Svenska landslagsspelaren Fischer spelade hela matchen för Wolfsburg.

Även Lotta Schelin och Lyon gick lätt vidare till åttondelsfinal. Lyon hade 6–0 redan från bortamötet med polska Konin och i returen hemma i Frankrike blev det en 3–0-seger. Schelin startade för Lyon, men byttes ut i halvlek.