”Det skulle förstöra hela hans karriär”

PL-spelaren törs inte komma ut som gay

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

En Premier League-spelare lever i ett förhållande med en kille.

Men spelaren vågar inte komma ut som gay.

– Det skulle förstöra hela hans karriär, säger pojkvännen enligt The Sun.

2015 publicerade Daily Mirror en text om att två Premier League-stjärnor, varav den ena var landslagsspelare för England, var beredda att komma ut som gay.

Men spelarna kom aldrig ut och hittills har inte en enda spelare i någon av Englands två högsta ligor – Premier League och Championship – kommit ut som homosexuell under sin aktiva karriär.

– Ärligt talat så känner jag sju spelare i Premier League som är homosexuella. Men jag kommer aldrig avslöja deras namn. Fotbollsvärlden är en extremt mörk plats, sa Amal Fashanu, dotter till förre Premier League-spelaren John Fashanu, 2016.

”Skulle förstöra hans karriär”

Och nu berättas ännu en historia om gaykulturen i Premier League.

En Premier League-spelare med landslagsmeriter – som vill förbli anonym – lever i ett förhållande med en 21-årig kille sedan fyra år tillbaka i tiden.

Men spelaren vill inte komma ut som gay.

– Premier League är en väldigt konstig miljö för en homosexuell eller bi. Det är en modern institution som resten av samhället och om två män vill ha ett sexuellt förhållande i det här landet skulle de flesta aldrig höja på ögonbrynen. Men för oss, om någon fick reda på det, skulle det förstöra hela hans karriär. Han känner att han skulle bli misshandlad och häcklad av läktarna, säger pojkvännen till The Sun.

Spelarna vet om förhållandet

The Sun vet om spelarens identitet, men har valt att inte gå ut med namnet offentligt efter spelarens önskemål.

– Flera av hans vänner i Premier League vet att min man är bisexuell och de har inga problem med det, de är extremt stöttande. Det är inte spelarna som är problemet, det är de ramsor som skulle sjungas om honom på läktarna som gör att han är rädd för att komma ut, säger pojkvännen.

Sista omgången i Premier League spelas i morgon, söndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN