Publicerad 2023-07-29

Östers IF befäster sin allsvenska kvalplats.

4–0 slutade Smålandsderbyt mot Jönköpings Södra på Visma arena.

– De krossar oss, säger J-Södras anfallare Marko Nikolic i Discovery.

Ahmed Bonnah hade till och med råd att slå en lös straff rakt på mål i slutet av derbyt.

Då var de tre poängen säkrade sedan länge för Öster som jagar årets två sensationslag i toppen av superettan.

”De krossar oss”

Adam Bergmark Wiberg inledde målskyttet i den 12:e minuten och sedan flöt allt på för Öster. När Bergmark Wiberg gjorde sitt andra mål i matchen i den 71:a minuten innebar det att han satte 4–0.

Bergmark Wibergs mål var hans nionde och tionde i superettan den här säsongen och han toppar seriens skytteliga tillsammans med lagkamraten Jesper Westermark.

– Jag tycker vi har bra energi där ute och tar vara på den, till skillnad mot några tidigare matcher. Vi får utdelning på det. Sedan känns de lite låga på energi och vi kan utnyttja det, säger Östers lagkapten Månz Berg i Discovery.

– De krossar oss. De har en grej de är bra på och det visste vi innan matchen. Det är långbollar och vi kunde inte lösa det i dag, säger J-Södras Marko Nikolic.

För Öster innebär segern att laget befäster kvalplatsen. Nu är det fyra poäng ner till fjärdeplacerade Gais, som har en match mindre spelad.

Upp till Västerås SK på andraplatsen skiljer fyra poäng men även VSK har en match mindre spelad.

Ytterligare ett derby spelades i superettan under lördagen.

Norrlandsderbyt mellan Östersunds FK och Gif Sundsvall slutade 1–1, trots att ”Giffarna” spelade tre fjärdedelar av matchen med en man mer.

Även Örgryte och Brage fick var sin poäng i 1–1-matchen på Gamla Ullevi.