16-åringen blev historisk när hon satte 3–0 i slutsekunderna.

– Det är helt sjukt, säger hon till BK Häckens hemsida.

Häcken hade svårt att få bollen att studsa deras väg på en ojämn gräsplan i Vittsjö.

– Det är som det är. Det är Vittsjös plan. Det vet vi. Vi försöker att inte tänka på det, men jag tycker att vi löser det bra, säger Rosa Kafaji till Viaplay i halvtid.

Trots ett massivt spelövertag lyckades inte gästerna få hål på Lainey Burdett i den första halvleken. Rosa Kafaji testade skott, det gjorde Elin Rubensson också. Landslagsmittfältaren var allra närmast med ett skott långt utifrån som gick i ribban.

Misslyckad utrusning

I den andra halvleken la Häcken i en växel till och var ytterst nära att ta ledningen bara några minuter in när City-lånet Julie Blakstad spelade in centralt till Rosa Kafaji. Kreatören satte en fin boll i djupet till Clarissa Larisey som i sin tur la den snett inåt bakåt där Anna Anvegård fanns, men skottet gick en bit över.

Det skulle dock bli en boll i djupet som till slut tvingade Burdett att kapitulera.

Den amerikanska målvakten missbedömde Marika Bergman Lundins djupledsboll och Larisey kunde enkelt peta in ledningsmålet. Nyförvärvet från Celtics första allsvenska mål.

– Det är alltid skönt att vara med i målprotokollet. Det var en tuff match. Det är ett aggressivt lag och det är en bra plan för dem, det är här dem tränar. Så det var tufft, säger målskytten.

16-åringens drömdebut

I den 82:a minuten kunde Häckens lagkapten för dagen Josefin Rybrink sätta dit 2–0 efter en hörnretur och med bara minuter kvar att spela gjorde nyblivna 16-åringen Felicia Schröder debut. En debut som hon fick kröna med sitt första allsvenska mål när hon fastställde slutresultatet till 3–0 på tilläggstid.

– Det kändes väldigt bra att komma in under de sista minuterna och göra mål. Jag kan inte fatta det. Jag har inte smält det än. Det är sjukt!, säger Schröder till BK Häckens hemsida.

– Vi är så glada för hennes skull. Hon är inte rädd, hon bara går in och kör, säger Elin Rubensson.

Målet gör Schröder till den första spelaren född 2007 att göra mål i damallsvenskan.

Felicia Schröder målfirar med lagkamraterna.

Larsen och Gorry skadade

Men det fanns smolk i bägaren.

Redan i den första halvleken tvingades Häcken byta ut den danska landslagsspelaren Stine Larsen. Efter en duell med Vittsjös Charlotte Grant blev Häckenanfallaren liggande länge innan hon till slut kunde ledas av planen med ett kraftigt bandagerat högerknä.

För Vittsjös del var det än mer oroväckande bilder när Kafaji landade över Katrina Gorry som i sin tur landade illa på sin högra axel. Den australiensiska landslagsmittfältaren grinade illa och vandrade av planen i tårar samtidigt som hon tog sig mot axeln.

Segern innebär att Häcken går upp på en fjärde plats i damallsvenskan.