Öster föll – missade säkra allsvensk plats

Publicerad 2012-10-07

Kan ändå få fira i kväll

Försiktigt och uddlöst. Öster spelade inte som ett lag som ville avgöra serien.

Bottenkrigande Assyriska ville desto mer, och vann därför med 1–0.

– Vi gör inte en tillräckligt bra prestation över 90 minuter. De är det bästa laget matchen igenom, säger Östers tränare Roar Hansen.

Nej, Öster kunde inte säkra sitt allsvenska avancemang på Södertälje fotbollsarena. 0–1 mot Assyriska betyder att festen är uppskjuten för smålänningarna, som bara skapade en rejäl målchans på hela matchen. Den dök upp i den tredje minuten när Joachim Lantz fick träff på en hörnretur. Bollen gick högt över och efter det slutade Öster anfalla.

En eller annan ströboll gick upp till den ensamt jagande anfallaren Freddy Söderberg, men han var aldrig nära att få läge att utöka sin målskörd på 16 fullträffar. Efter 69 minuter fick han kliva av.

”Inget klart förrän det är klart”

Assyriska var desto piggare och skapade en hel del skottlägen. Riktigt farligt blev det dock inte förrän Nahir Besara i den 49:e minuten fick träff med högern. Östers målvakt Alexander Nadj fick sträcka ut och få bollen till en hörna. Med fem minuter kvar satte sedan Mohammed Mbye segermålet.

– Målet känns lite surt, säger Roar Hansen till Sportbladet.

Inget party i Södertälje alltså, men det kunde ha börjat redan senare på söndagskvällen om Brommapojkarna hade förlorat borta mot Ängelholm. BP vann dock med 2-0 och Öster får nästa chans att säkra allsvenska platsen vid hemmamatchen mot Landskrona om tolv dagar.

– Ingenting är klart förrän det är klart. Det har jag sagt hela tiden så jag måste vara klokast i fotbolls-Sverige, haha, säger Roar Hansen.