Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-26

Spelade inte med varandra

Zlatan Ibrahimovic sägs inte vilja spela med Pato.

Mot Sampdoria fick han som han ville – igen.

Men med Ibra på bänken var det den 21-årige brassen som tog Milan till semifinal i italienska cupen.

I söndags mot Cesena petades Pato till förmån för Antonio Cassano.

Anledningen ska ha varit att Zlatan Ibrahimovic inte vill spela med brassen.

– När Pato kom in mot Bari slutade Ibra spela. Det såg man redan i höstas, när han hellre spelade med Inzaghi, att Ibra inte vill spela med Pato, sa en av Sportbladets Milan-källor.

Zlatan gjorde mål mot Cesena och var nöjd med att ha fått spela med Cassano från start.

Men i kvartsfinalen av italienska cupen mot Sampdoria var Pato tillbaka från start – medan Zlatan sattes på bänken.

Och i svenskens frånvaro glänste Pato.

Tvåmålsskytt

I den 17:e minuten gav 21-åringen Milan ledningen efter att Thiago Silva nickat ner bollen och brassen dragit till på volley.

Fem minuter senare var det dags igen efter ett fantastiskt solonummer.

Pato fick bollen, dribblade sin back och kunde helt fri med målvakten placera in 2-0.

Sampdoria reducerade till 1-2 fem minuter in i den andra halvleken genom Stefano Guberti, men närmare än så kom aldrig hemmalaget.

Båda Milans nyförvärv, Mark van Bommel och Urgy Emanuelson fanns med från start.

Zlatan byttes in i den 86:e minuten – mot just Pato. Men svensken hann inte uträtta mycket på sina få minuter.

Milan är, tack vare segern, klara för semifinal i italienska cupen.