Tre insläppta på fem minuter – och två (!) sumpade straffar

Moldes Ola Kamara brände en av straffarna.

En seger skulle ge minst 50 miljoner kronor.

Då förvandlades returen mot Dinamo Zagreb till en mardröm.

Molde brände två straffar – och släppte in tre mål inom loppet av fem minuter.

Molde fick med sig 1-1 borta i Zagreb.

Och i returen hemma på Aker Stadion stod mycket på spel. Dels det sportsliga – en plats i playoffrundan till Champions League, dels det ekonomiska – minst 50 miljoner kronor.

– Vi har inte budgeterat med något. Så allt är en ren bonus, sa klubbdirektör Tarje Nordstrand Jacobsen till VG inför matchen.

Tidningen hade gjort en uträkning på vad laget skulle tjäna vid ett avancemang. Man kom fram till att en seger skulle innebära minst 50 miljoner kronor, och att summan i förlängningen skulle kunna stiga till 125 miljoner kronor.

Galen match

Då lyckades Molde med konststycket att släppa in tre mål på fem minuter och dessutom bränna två (!) straffar.

I den åttonde minuten sumpade Ola Kamara den första. Och mellan matchminut 17 och 22 hann gästerna från Kroatien trycka in tre snabba mål. I den 43:e minuten reducerade sedan Etzaz Hussain för Molde, som precis före paus brände sin andra straffspark för kvällen.

I inledningen av den andra halvleken kom, äntligen, utdelningen från elvameterspunkten då Mohammed Elyounoussi tryckte in Moldes tredje (!) straff för kvällen.

Klen (?) tröst

Man lyckades dessutom kvittera till 3-3 med kvarten kvar att spela. Men hoppet var redan halvt grusat då Vegard Forren dragit på sig rött kort bara minuter tidigare, och matchen slutade 3-3, vilket innebär att det blir Dinamo Zagreb som avancerar till Champons League-playoff.

Molde får trösta sig med att de fortfarande har chans att kvala in till Europa Leagues gruppspel, vilket kan ge klubben runt 20 miljoner kronor.

Även ”svensklaget” Midtjylland är utslaget ur CL-kvalet trots att man bortaslog Apoel med 1-0. Det cypriotiska laget är vidare tack vare fler gjorda bortamål i dubbelmötet som totalt slutade 2-2.