Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-04-05

Stenman släppte fyra mål på
en halvtimme – föll med 1-5

Snacka om mardrömsöppning.

Örgrytes målvakt David Stenman, 20, hoppades på en bra första allsvenska match – men det var kört efter en halvtimme.

Då hade han släppt in fyra mål.

– Helst vill jag bara åka hem och bryta ihop, säger han till TT.

”Jag kan inte Öis så bra, men när vi får 1-0 släpper det.”

Så analyserade Gaisaren Mattias Lindström matchen mot Örgryte. Då ska bara en sak läggas till:

1-0 kom efter fem minuter.

Misslyckad första match

Ja, för första tävlingsmatchen någonsin på nya Gamla Ullevi, och första allsvenska matchen någonsin för David Stenman gick helt fel.

Efter fem minuter fick Gais frispark utanför straffområdet. Jonas Lundén sköt en bra bit utanför – men då gick Öismålvakten dit och styrde den rakt ut. Där stod Gais Pär Ericsson och petade in den i öppet mål.

Santos imponerar

Men tio minuter senare slog Öis vänstermittfältare Pavel Zavadil ett lågt, hårt inlägg två meter utanför Gaismålvakten Dime Jankulovski. Ingen Gaisback nådde bollen – det gjorde däremot första halvleks piggaste spelare, storvärvningen Alvaro Santos. Med en enkel tå fick han in kvitteringen.

Tre mål på fem minuter

En normal allsvensk match hade det räckt med händelser för en förstahalvlek där. Men derbyt var ingen vanlig match. Efter 26 minuter sprang Tommy Lycén i en lucka och placerade in 2-1 till Gais. Nästan på avspark kom Pär Ericsson igenom och hade gjort mål – om inte Mattias Lindström glidit fram och "stulit" målet. 3-1 blev det i vilket fall som helst. Och 4-1 direkt efteråt när Wanderson sköt ett inte otagbart skott som rullade i mål.

Öistränaren: ”Bra halvlek”

Därmed var David Stenmans fiaskoöppning fullbordad. Fyra mål – varav tre definitivt var möjliga att ta – inom loppet av en halvtimme. Ändå ville inte Öistränaren Janne Carlsson såga sitt lag.

– Vi gör en bra halvlek. Visst, några ödesdigra misstag, annars tycker jag att vi är bra, sa han efter 4-1 i halvtid.

Andremålvakt: sportchefen

Tyvärr för Stenman började inte andra halvlek bättre. Efter uselt försvarsspel av Robin Jonsson rullade bollen fram till Lindström som distinkt satte avslutande 5-1.

En noterbar detalj: Janne Carlsson kunde inte gärna byta ut David Stenman. Andremålvakt var Dick Last – sportchefen som har pensionerat sig som målvakt.