Publicerad 2013-11-08

Sverige kör över Argentina

3-0 efter 25 minuter.

Sverige fick en drömstart mot storfavoriten Argentina i bronsmatchen – efter ett drömmål av Carlos Strandberg.

– En riktigt, riktigt bra halvlek. Vi visar att vi taktiskt kan utmanövrera de här lagen, säger experten Martin Åslund i TV4.

Sverige förlorade semifinalen mot Nigeria i U17-VM. Men i bronsmatchen fick det svenska laget en drömstart mot favoriten Argentina. Redan efter sju minuter gav Valmir Berisha Sverige ledningen efter att kyligt ha satt bollen mellan benen på målvakten.

”Riktigt, riktigt bra halvlek”

I den 20 minuten var det Carlos Strandbergs tur. Gustav Engvall tog sig runt på högerkanten och slog ett inlägg till Carlos Strandberg som slog till med en konstspark.

Fyra minuter senare kom trean. Engvall stod återigen för förarbetet när han först dribblade en argentinare, tunnlade en annan för att sedan chippa bollen i stolpen. På returen höll sig Berisha framme och satte 3-0.

Argentina reducerade dock innan den första halvleken var slut. Men det blev en enkel seger med 4-1 efter att Berisha fullbordat sitt hattrick och Sverige knep ett historiskt VM-brons.