Ny serieledare trots jättetavla

Publicerad 2017-03-12

Illa ute mot Betis.

Då klev Sergio Ramos – vem annars? – fram som frälsare.

Med tio minuter kvar att spela nickade han in målet som tar Real Madrid upp i serieledning.

Bordet var dukat.

Barcelona hade chockartat förlorat med 1-2 borta mot Deportivo La Coruna tidigare under söndagen, så vid seger hemma mot Eibar skulle Real Madrid kliva upp i serieledning.

En enkel uppgift?

Kanske på pappret, men inte i verkligheten.

Grov målvaktstabbe

I den 25:e minuten tog nämligen Betis ledningen då Real Madrid-målvakten Keylor Navas på ett närmast oförklarligt sätt, liggandes, råkade knuffa in bollen i eget nät.

Cristiano Ronaldo kvitterade till 1-1 kort före paus, men ”Los Blancos” hade sedan svårt att skapa de där riktigt farliga lägena.

Hjälte igen

Då klev, som så många gånger förr, Sergio Ramos fram och avgjorde.

I den 81:a minuten nickade han in 2-1 med sitt tionde (!) mål för säsongen (alla tävlingar inräknade).

Med minuten kvar att spela var Betis ytterst nära att kvittera, men då tog målvakten Keylor Navas revansch för sitt tidigare misstag genom en fenomenal reflexräddning.

Real Madrid leder nu La Liga på 62 poäng, två före Barcelona, och har dessutom en match mindre spelad.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se