Drömstart för Häcken efter uppehållet – körde över Örebro

Publicerad 2022-08-19

BK Häcken behövde bara en knapp kvart.

Sedan ledde Hisingslaget med 4–0 mot KIF Örebro i första matchen sedan sommaruppehållet.

Efter två mål och en assist från talangen Hanna Wijk vann de till slut med 6–0.

BK Häcken tog emot KIF Örebro i premiären efter sommaruppehållet på Bravida arena. Då hade laget inte spelat en seriematch på två månader – och inte en match på nästan tre veckor.

Men det syntes ingen ringrostighet hos Robert Vilahamns mannar.

Redan efter två minuter hade hemmalaget spräckt nollan genom talangen Hanna Wijk. Sju minuter senare gjorde hon mål igen och gav hemmalaget ledningen med 3–0 med en praktträff. Bara två minuter efter att Aivi Luik gjort matchens andra mål.

– Som hon lyser, vilket avslut, säger experten Saga Fredriksson om Wijk i Viaplay.

Målkalaset slutade inte där.

I matchens 13:e minut gjorde Stine Larsen 4–0 – assisterad av Hanna Wijk, ett resultat som stod sig halvleken ut.

– Det är en bländande start av Hanna Wijk, säger Saga Fredriksson.

Hemvändaren presenterade sig direkt

Efter en kvart i den andra halvleken var det dags för Häcken att göra mål igen. Stine Larsen serverade hemvändaren Anna Anvegård i straffområdet som enkelt satte 5–0 i sin första match för säsongen.

– Hon vet precis vad hon gör. Otroligt behärskat avslut, säger Fredriksson.

Det skulle också komma ett sjätte mål. Efter en timme fick Häcken frispark och inhoppare Anna Csiki fick på en drömträff som träffade ribban och damp ner på mållinjen. Då dök en annan inhoppare upp, Pauline Hammarlund, och stötte in slutresultatet 6–0.