Festen kom av sig på Parken efter Danmarks 0–0 mot Irland.

Hårdast kritik riktar dansk media mot Nicolai Jørgensen.

”Kanske hans sämsta match i landslaget” skriver tidningen BT.

Åge Hareide och hans Danmark drog säkerligen en lättnadens suck när det stod klart att nationen var seedat i playoff-lottningen till VM i Ryssland.

Medan Sverige fick det historiskt tuffa Italien skulle de rödvita ställas mot Irland. En betydligt enklare lott – men bara på papperet.

Mötet på Parken i Köpenhamn blev ingen underhållande tillställning, bortsett från de sista minuterna då danskarna fick rejält tryck men utan att lyckas göra mål.

– Vi spelade inte bra, det är ett svårt lag att spela mot. Vi missade alldeles för många bollar och vi skapade matchvinnande chanser men utan att få in det, säger Nicolai Jørgensen enligt BT.

Flera möjligheter

Det var hemmalaget som hade mest boll stora delar av matchen. Efter 12 spelade minuter avlossade Jens Larsen ett skott ur snäv vinkel till vänster i straffområdet som Darren Randolph tvingades styra rakt ut i boxen. Där fanns Andreas Cornelius på returen men målvakten räddade även hans avslut.

Pione Sisto, till vardags lagkamrat med John Guidetti i Celta Vigo, fick ett ypperligt läge att ge Danmark ledningen. 22-åringens skott smet strax utanför stolpen.

Irlands hetaste möjlighet under den första halvleken kom strax innan paus. Cyrus Christie gled igenom hela försvaret men Kasper Schmeichel stod i vägen.

Det var en tillknäppt match där bortalaget tydligt gjorde allt för att dra ner på tempot. Samtidigt hade Danmark svårt att skapa några direkta lägen.

Förbundskapten Hareide bytte in 29-årige Nicklas Bendtner och Emil Forsbergs lagkamrat i Leipzig, Yussuf Poulsen i ett försök att ändra matchbilden.

Danmark öste på mot slutet men måleffekten uteblev. Därmed har danskarna ett tufft utgångsläge inför returen borta på Irland.

Får sämst betyg

Två spelare får särskilt hård kritik i dansk media. BT pekar dels ut Pisto som man menar ”tappade allt självförtroende under matchens gång”.

Allra sämst betyg får Nicolai Jørgensen som tilldelas blygsamma... Noll i betyg:

”Kanske den sämsta matchen i landslaget för Jørgensen. Hade bara ett avslut på mål och det var dåligt. Verkade hämmad av skadan i handen. Fullständigt anonym.”

Ekstrabladet är inne på samma linje som sin konkurrent. Tidningen ger Jørgensen en etta.

”Om det var skenan, som skulle skydda den skadade handleden, som hämmade vet vi inte men syntes knappt i anfallet.”

Spelaren själv var besviken efter slutsignal men har definitivt inte gett upp hoppet.

– Ärligt talat så är 0–0 inte det sämsta resultatet. Vi måste komma ihåg att det är två matcher, säger Jørgensen.