Degerfors vann och tog steg närmare allsvenskan

Publicerad 2020-10-31

Degerfors stod för en riktig bjudning mot Akropolis.

Men laget vände, vann med 3–2 och tog nya viktiga steg mot ett allsvenskt kontrakt.

– Det kanske blev onödigt spännande, säger Degerfors målvakt Ismael Diawara till DPlay.

Anrika Degerfors fortsätter sin färd mot allsvenskan. Men det sker inte smärtfritt.

Efter fem poäng på fyra matcher, oavgjort mot Trelleborg senast, blev det seger mot Akropolis hemma på Stora Valla, men inledningsvis var det riktigt darrigt.

Detta när Sebastian Olsson stod för en riktig bjudning. Olsson fick en tillbakapassning i eget straffområde och vände in mot eget mål där han blev av med bollen till en jagande Adhavan Rajamohan som kunde sno åt sig den och sätta 0–1.

Efter bjudningen reste sig dock Degerfors tämligen omgående.

3–1 före paus

I den 18:e minuten tog hemmalagets Victor Edvardsen hand om läget efter retur och satte kvitteringsmålet. I den 27:e minuten placerade Johan Bertilsson säkert en straff nere nere i målvaktens vänstra hörna. Straffen kom efter att Akropolis Marcus Haglind Sangré tacklat ner Villiam Dahlström i eget straffområdet.

3–1 kom före paus efter en hörna och ledde till protester från Akropolis.

– De screenar bort våra spelare, sa Jens Jakobsson i halvtid till DPlay.

Just han och Victor Edvardsen hade en het diskussion före paus efter en närkamp, men den tonade både Jakobsson och Degerforsspelaren ner.

– Det är fotboll och det är känslor. Man kan inte bara gulli-gulla på planen, sa Edvardsen.

”Kryss rättvist”

Under andra halvlek tryckte Akropolis på vilket gav utdelning. Ett fint inlägg frän höger och flera rättvända spelare i boxen gjorde sitt i den 62:a minuten.

Adhavan Rajamohan var där och kunde sätta 3–2. Närmare än så kom inte gästerna och Degerfors hade bland annat ett avslut i stolpen.

Matchen slutade 3–2 och Degerfors kunde jubla efter slutsignal.

– Det är vi som går för det i andra halvlek. Kryss kanske hade varit rättvist känner jag, säger Akropolis tvåmålsskytt.

Degerfors målvakt Ismael Diawara höll med om att det blev en jämn andra halvlek.

– Vi kämpar. Det kanske blev onödigt spännande, säger han.

Möjligen satte tanken på ett allsvenskt kontrakt sin prägel på spelet från Degerfors.

– Det känns på alla här att det hade varit oerhört stort, även för mig, säger Diawara till DPlay.

Senare under lördagen tog Jönköping Södra, trea i tabellen, bara en poäng mot Dalkurd efter ett sent mål i andra halvlek medan Halmstad BK behåller avståndet med en poäng upp till Degerfors i och med seger borta mot Öster.

Mittenlaget Örgryte höll i sin negativa trend och förlorade mot Sundsvall med 1–4.