BÄNKADE Linderoth, Bjärsmyr, Bakircioglü och Rosenberg.

Många svensklag var igång i kvällens Europa League spel med det var väldigt få svenskar på planen.

Istället var det Europas bänkar som hade blågult besök.

Kennedy Bakircioglü, Tobias Linderoth, Markus Rosenberg och Mattias Bjärsmyr fick alla känna på träsmaken.

Kennedy Bakircioglü värmde Ajax bänk i 90 minuter när laget 2-0-besegrade Dynamo Zagreb efter mål av Demy De Zeeuv och Marko Pantelic. Rasmus Lindgren fanns inte med i truppen.

Ajax säkrade i och med segern avancemanget från grupp A.

Bjärsmyr och Linderoth nära avancemang

Glädjande var samtidigt att Tobias Linderoth återigen fanns med i Galatasarays trupp efter sina omfattande skadeproblem. Men inte heller han fick någon speltid när turkarna besegrade Dynamo Bukarest med 3-0 i grupp F.

Mehmet Topal, Harry Kewell och Shabani Nonda nätade för Galatasaray.

I samma grupp satt Mattias Bjärsmyr med träningsoverallen på hela matchen när hans Panathinaikos bortaslog Sturm Graz med 1-0 efter mål av Konstantios Katsouranis.

Resultaten innebär att Linderoth Galatasaray leder före Panathinaikos och båda lagen är i praktiken klara för vidare spel i turneringen.

Ingelsten och Bengtsson på läktaren

I grupp D fick varken Patrik Ingelsten, i Herenveen, eller Rasmus Bengtsson, Hertha Berlin, plats i matchtrupperna. Viktor Elm spelade däremot hela matchen för holländarna som förlorade med 2-3. Lagen delar andraplatsen i grupp D på fyra poäng vardera.

En svensk från start fanns det i alla fall i Tyskland där Marcus Berg fick förtroendet i hemmamatchen mot Celtic. Men anfallaren blev mållös när Hamburg spelade 0-0 mot Celtic.

Även Berhang Safari fanns med från start men fick kliva av efter 79 minuter när hans Basel hemmaslog CSKA Sofia med 3-1 i grupp E. Målsprutan Alexander Frei satte två mål och schweizarna leder nu gruppen före Roma och Fulham.

Rosenberg assisterade

Även Markus Rosenberg inledde på bänken men fick komma in efter 69 minuter för sitt Werder Bremen som leder sin grupp. Svensken assisterade sedan till Tim Borowskis 1-0 och fanns även med i förspelet till Almeidas 2-0 i segern mot Austria Wien.

Daniel Majstorovic var utanför truppen när AEK Aten spelade 2-2 mot Bate Borisov. Grekerna ligge rnu sist i grupp I.

I Köpenhamn fick vi i alla fall se gott om svenska inslag. Johan Wiland, Mikael Antonsson och Oscar Wendt spelade från start i FCK och Andreas Isaksson vaktade motståndarna PSV Eindhovens mål.

Ola Toivonen kom dessutom in efter 71 minuter i matchen som slutade 1-1. PSV leder gruppen där FCK är trea men har chans på slutspel.