Bradfords nya skräll

Uppdaterad 2015-02-16 | Publicerad 2015-02-15

Slog ut ännu ett Premier League-lag

I den fjärde omgången av FA-cupen stod Bradford City för en ordentlig skräll – när de besegrade Chelsea.

I dag lyckades League One-laget besegra ännu en Premier League-klubb. Detta då de slog ut Sunderland via en 2-0 seger.

2012/2013 gjorde Bradford City succé i Ligacupen. På vägen fram till finalen, där de förlorade mot Swansea, besegrade det dåvarande fjärdedivisionslaget Wigan Athletic, Arsenal och Aston Villa.

Förre Sunderlandspelaren gjorde mål

I årets upplaga av FA-cupen har League One-klubben fortsatt att skrälla. I den fjärde omgången besegrade de Chelsea, sedan de vänt ett 0-2 underläge till en 4-2 seger. I dag tog sig klubben vidare till kvartsfinal - efter att de besegrat ännu ett Premier League-lag.

Redan efter tre minuter tog Bradford ledningen mot Sunderland. Detta sedan en frispark nått fram till Billy Clark, vars skott via John O´Shea styrdes in i mål. I den andra halvleken skulle Bradford City utöka sin ledning till 2-0. Jon Stead, som gjort mål i alla FA-cupens omgångar och har ett förflutet i Sunderland, lyckades få in bollen i nätmaskorna. Målet föregicks av slarv från Sunderlands Adam Johnson, innan bollen nickades fram till Jon Stead, som fick se Vito Mannone fumla in bollen.

Lottning på måndag

Svenske Sebastian Larsson spelade 90 minuter i 2-0 förlusten och drog i den första halvleken på sig ett gult kort.

Lottningen till FA-cupens kvartsfinaler äger rum på måndagen. Förutom Bradford City är även West Bromwich Albion, Blackburn Rovers, Reading, Liverpool och Aston Villa klara för kvartsfinal. I den femte omgångens två sista matcher möts Arsenal-Middlesbrough och Preston North End-Manchester United.