Öster vann efter sent avgörande

Publicerad 2012-08-23

Alexander Henningsson.

Öster var på väg att bli nollade i den sista matchen på Värendsvallen.

Med knappt fem minuter kvar dök Alexander Henningsson upp på bortre stolpen och satte segermålet mot Brage (1–0).

Brommapojkarnas förlust mot Jönköpings Södra gav Öster chansen att rycka i tabelltoppen i superettan.

I mötet med Brage – den sista matchen på klassiska Värendsvallen – satt det hårt åt.

Gästerna stod emot bra och var ytterst nära att ta ledningen i andra halvlek, men målet dömdes bort för offside.

Sent mål

Istället gjorde Öster som de gjort så många gånger tidigare – avgjorde i slutet.

Darijan Bojanic snurrade med Brageförsvaret och lade upp för Alexander Henningsson som kunde trycka in 1–0-målet. Då hade matchuret tickat förbi 86 minuter.

Tack vare segern rycker Öster till nio poängs ledning i superettan.

Till nästa hemmamatch mot Värnamo den 3 september har Östers IF flyttat till nybyggda Myresjöhus Arena med plats för 12 000 åskådare.