”Det är ett svek”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Bröt ihop på bänken när fansen tog ton: Är tufft för mig

Här spricker det för Ertuğrul Sağlam.

Efter att fansen vänt sig emot Bursaspors tidigare så hyllade guldtränare kunde inte 45-åringen hålla uppe fasaden längre.

Samtidigt som sångerna om hans avgång ekade satte sig Sağlam och grät på bänken.

Fotbollen har skaffat sig själv ett stenhårt klimat där resultat är allt och gårdagen snabbt är glömd. Men på måndagen fick hela Turkiet en påminnelse om att det trots allt är människor som jobbar under den ibland ohanterliga pressen.

”Det är ett svek”

När Bursaspor jagade ett segermål hemma mot Eskisehirspor tog fansens tålamod slut. I sånger krävde de tränaren Ertuğrul Sağlams avgång. Då sprack det för 45-åringen.

– Det var tufft för mig i dag. En grupp supportrar började sjunga och protesten spred sig sedan över arenan. Det är första gången en grupp fans uppmanar mig att avgå. Tyvärr var det Bursaspors supportrar. Det är ett svek. De har inget samvete. Men jag vill inte säga så mycket om det. Vi tog tre poäng i dag, avancerade tre-fyra placeringar men för oss var det ändå en tung dag. Jag ber om ursäkt, jag kan inte formulera mig så väl just nu. Det här är väldigt svårt för mig, säger Sağlam till CNN.

Tog klubben till titeln

Bursaspor vann till sist matchen efter två sena mål och står nu på sex poäng efter sex omgångar. Men det alla minns från söndagens möte är tränarens tårar på bänken.

Samma tränare som under sin förra sejour i klubben 2009-2013 lyfte krisklubben i ligan under sin första säsong och tog hem titeln under den andra.

– Då kom jag som tränare nummer tre den säsongen. Sedan säkrade vi kontraktet och fortsatte med att bli mästare, spela i cupfinalen och tävla i Champions League.

Sağlam återvände till Bursaspor i somras efter en sejour i just Eskisehirspor.

Se den omtalade videon på tårarna (Obs: Extern länk).

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.