Succé av Zlatan i landslagsdebuten

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2001-10-07

Sverige slog Azerbajdzjan med 3-0

Sverige vann lördagens betydelselösa VM-kvalmatch mot Azerbajdzjan med 3-0 (0-0).

Och den klarast lysande stjärnan var Zlatan Ibrahimovic.

Efter bara tre minuter på plan gjorde han sitt första mål i VM-sammanhang.

Första halvleken var relativt jämn. Spelarna i Azerbajdzjan verkade spelsugna och bjöd på oväntat tufft motstånd.

Men i andra halvlek tog Sverige ett betydligt kraftigare kommando. Och efter 54 minuter resulterade pressen i ett mål: Anders Svensson fick skottchans strax utanför straffområdet och slog in 1-0 i målvaktens högra hörn. Svensson hade då bara varit på planen i cirka åtta minuter.

Och Sverige behöll pressen.

Bara sju minuter efter första målet fick Sverige straff, efter en hands i Azerbajdzjans straffområde. Henrik Larsson slog straffen hårt mitt i målet och gjorde sitt åttonde ,ål i VM-kvalet. 2-0 till Sverige.

I 66:e minuten gjorde Ajax-proffset Zlatan Ibrahimovic bejublad VM-kvaldebut, när han byttes in istället för Marcus Allbäck. Och efter bara tre minuter på plan gjorde Zlatan sitt första landslagsmål efter en briljant uppvisning utanför straffområdet och ett samspel med Fredrik Ljungberg.

Under slutet av matchen var Sverige klart dominerande. Men några fler mål blev det inte. Matchen slutade 3-0.