Italien tappade segern borta mot Nordmakedonien.

– Vi måste gå tillbaka till att vara Italien, säger Sandro Tonali.

Italien missade VM 2018 och VM 2022 men lyckades vinna EM däremellan.

Nu kan stornationen vara på väg att missa ännu ett slutspel.

När det blev förlust i VM-playoffet förra året var det Nordmakedonien som stod för motståndet och under lördagskvällen satte samma motstånd nya käppar i hjulet.

Ciro Immobile.

Ödesmatch väntar

Ciro Immobiles mål i början av andra halvlek var på väg att bli ett segermål för Italien men med tio minuter kvar kvitterade Enis Bardhi. Hans frispark satt perfekt, utom räckhåll för Italiens målvakt Gianluigi Donnarumma, och matchen slutade 1–1.

På tisdag spelar Italien en ödesmatch mot Ukraina.

– Det är naturligt att vi är besvikna, precis som det är att Nordmakedonien firar resultatet. Nu måste vi snabbt komma tillbaka på rätt spår, för om några dagar är det ännu en viktig match. Vi måste gå tillbaka till att vara Italien, säger mittfältaren Sandro Tonali till RAI Sport.

Trea i gruppen

Italien har visserligen en match mindre spelad men har nu tre poäng upp till Ukraina på andraplatsen i EM-kvalgrupp I. Ukraina spelade 1–1 med England, som har ryckt ifrån konkurrenterna, under lördagen.

Om Italien skulle missa att ta någon av de två EM-platserna i sin kvalgrupp finns en livlina eftersom man kan kvalificera sig genom Nations League.