Tung förlust för HIF

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-21

Men Uefa-drömmen lever vidare

Vad hände? Henrik Larsson och Helsingborg var på väg att gå ikapp. Då ryckte Heerenveen och gjorde två mål på en minut.

Fyra mål på sju minuter.

Helsingborg hade nästan någonting på gång mot Heerenveen.

Slå upp mardrömsstart i ett uppslagsverk i kväll och du hittar ett lagfoto på Helsingborg.

Holländska Heerenveen rivstartade mot HIF och skåningarna hängde inte alls med.

Efter 34 minuter stod det hela 3–0 till hemmalaget – och då spelade ändå inte Afonso Alves.

Gerald Sibon gjorde två av målet och Helsingborg såg förlamat ut.

Det blev bättre i andra halvlek.

Henke gjorde första målet

Efter ett fint förarbete av Omotoyossi behövde Henrik Larsson bara styra in bollen i öppet mål till 3–1.

Fyra minuter senare gjorde Omotoyossi själv 3–2 när han rundade Heerenveens målvakt och rullade in bollen i öppet mål.

I det läget hade Helsingborg någonting på gång.

Då gick ridån ned.

På frispark strax utanför straffområdet och kunde med danske K. Bak Nielsen pricka in 4–2 och bara en minut senare gjorde Bardley, efter en förvirrad försvarsinsats av Helsingborg, 5–2.

Henrik Larsson putsade till siffrorna med sitt straffmål i den 70:e minuten.

Matchen slutade 3-5 och det blir tufft för Helsingborg att vända på steken i returen på Olympia.