Då reste sig Malmö FF på nytt och har hopp inför returen i Champions Leagues playoff-spel mot Celtic.

Stor hjälte: Jo Inge Berget med 2–3-målet under matchens sista sekunder.

Malmö FF
Jo Inge Berget frälste Malmö FF med två mål.

Malmö FF kom till Celtic Park med hopp om att spela 0–0. Redan efter två minuter och 35 sekunder dog den drömmen. Efter nio minuter och 50 sekunder ersattes den sedan av en mardröm.

Först frispelades Leigh Griffiths centralt i MFF:s straffområde och placerade behärskat in 1–0. Innan klockan ens hunnit ticka i tio minuter gjorde sedan Celtic även 2–0 när jätten Nir Bitton tryckte sig fram på en hörna och forcerade in bollen.

Berget tvåmålsskytt

I halvtid var Sportbladets Erik Niva, i TV6:s studio, ändå inne på att hoppet levde.

– Gör MFF ett mål går det från 10-15 procents chans till 50 procents chans.

En förhoppning som blev en sanning sju minuter in i andra halvlek när Jo Inge Berget tog emot bollen på bröstet och tryckte in reduceringen i det bortre hörnet. Men hoppet om 50 procents chans till returen varade inte länge.

Efter 63 minuter såg Anton Tinnerholm istället ut att bli syndabock när han ohotad nickade en boll rakt upp i luften i eget straffområde och sedan förlorade den efterföljande nickduellen mot 173 centimeter korte Leigh Griffiths till 3-1 för Celtic.

– Pissdåligt av mig vid 3–1-målet. Jag har tackat Jo Inge lite extra för hans 3–2, säger Tinnerholm.

Rosenberg: Är min kung

För MFF och Champions League är en märklig kombination.

– Det är som om det finns en förtrollning. En magi som inte slutar vara verksam när Malmö spelar i Europa nuförtiden, säger Niva i TV6:s studio.

I den femte övertidsminuten, matchens sista, tryckte Berget in 2-3 efter en hörna.

– De körde över oss första tio men sista målet är viktigt. Att vi får 3-2 blir ett helt annat utgångsläge. För egen del är det härligt att komma tillbaka hit och göra två mål, säger Berget i TV6 om målen mot sin gamla klubb.

Nu lever MFF:s hopp i hemmareturen dit de kommer med två bortamål.

”Berget är min kung!! Nu ska stadion koka #motCL #tillsammans”, skriver avstängde lagkaptenen Markus Rosenberg på Twitter.