Den 8 juli 2014 kommer för evigt gå till den brasilianska fotbollshistorien.

Det skulle bli kvällen då landslaget avancerade till en drömfinal på hemmaplan.

Det blev kvällen när Miroslav Klose petade ner Ronaldo från VM-tronen och Tyskland pulveriserade historiens bästa fotbollsnation.

– Vi kommer vara märkta resten av livet, säger avstängde Thiago Silva.

5-0 på en halvlek. 7-1 totalt. Det var en historisk kollaps fotbollsvärlden fick se när ett Brasilien utan fixstjärnan Neymar och försvarsgeneralen Thiago Silva försökte ta sig till VM-final.

– Jag vet inte vad som hände. Vi har drabbats av en massa olyckliga omständigheter och därför lyckades vi inte. Jag ber om ursäkt till alla brasilianare. Alla vet hur viktigt det här var för mig. Brasilien var så lyckligt över att få det här mästerskapet. Men de var bättre än oss, säger mittbacken David Luiz.

”Måste krama våra familjer”

– Det är svårt att förklara vad som hände. Allt var så vackert fram tills nu. Vi måste tacka fansen för att de varit så fantastiska. Nu måste vi åka hem och krama våra familjer. Det är en sorgsen känsla, säger målvakten Julio Cesar.

Krossen regisserades av en Kroos när Toni gjorde två av målen i minut 24 och 26. Efter Thomas Müllers 1-0 i den elfte minuten kom rycket med fyra mål mellan den 23:e och den 29:e minuten.

Som om det inte vore nog för brassarna så hette 2-0-skytten Miroslav Klose. Det var 36-åringens 16:e VM-mål och han petade därmed ner Ronaldo från tronen som VM-historiens bäste målskytt.

Grät, buade och brände flaggor

När Klose byttes ut i den andra halvleken hade hemmapubliken helt bytt sida och applåderade den historiske målskytten samtidigt som Fred i Brasiliens anfall blev utbuad vid varje bollkontakt. Redan innan halvtid hade flera fans också börjat gå hem samtidigt som andra grät öppet på läktaren.

Efter 69 minuter utökade Tyskland sin ledning till 6-0 och i den 79:e minuten till 7-0, båda genom André Schürrle, inför en hemmapublik som ställde sig upp och applåderade gästerna. Samtidigt hade delar av det brasilianska folket börjat visa sitt missnöje utanför arenan.

I São Paulo fångades fans i landslagströjor på bild när de brände den brasilianska flaggan, skriver informationssajten Veja Sao Paulo, och även i Rio rapporterades det om oroligheter.