Ungdomar kastade sten inför matchen mot Degerfors

Sirius fick ett hett välkomnande när de var på väg till premiären borta mot Degerfors.

– Det var lite läbbigt, säger Sirius sportchef Danny Frydman till Sportbladet.se.

Igår Råsunda. Idag Karlskoga. Spelarna i Sirius hann inte ens in på arenan innan de bombarderades. Spelarbussen attackerades med stenar, men som tur var blev ingen skadad.

– Nej, det gick bra med oss. Det var en ruta som gick sönder så det var lite läbbigt. Vi ringde polisen, men vi behövde ingen eskort. Vi kunde glida vidare lugnt, säger Danny Frydman.

Han tror inte att det var Degeforssupportrar som kastade stenarna.

– Det var några snorungar, men jag tror inte att det var fotbollsrelaterat.

Inte skakade av händelsen

Sirius verkar inte heller ha skakats särskilt mycket av händelsen. Åtminstone inte om man ska döma av slutresultatet. Uppsala-laget vann med hela 5–1 mot ett blekt Degerfors på Stora Valla.

Degerfors målvakt Simon Nurme hade ingen vidare hjälp av sina lagkamrater och redan efter sju minuter fick han hämta ut första bollen ur nätet. Pierre Gallo slog en frispark från vänster som Mikael Nordh kunde stöta in från nära håll. Tvåan gjorde Andreas Eriksson på nick efter ett perfekt inlägg av Mani Tourang i den 21:a minuten. Även 3–0 kom på nick genom Alexander Gerndt i 23:e minuten.

Degerfors läckte bakåt

Det tändes ett litet hopp för hemmalaget när Mano Garcia Anderson reducerade till 1–3 på straff i slutet av halvleken sedan Dejan Godar blivit fälld. Men i den andra halvleken fortsatte Degerfors att visa upp stora brister i försvaret och Sirius kunde göra ytterligare två mål inför 2200 åskådare. I den 62:e minuten gjorde Martin Ekström 4–1 på ett inte alltför märkvärdigt skott och tolv minuter senare satte Mani Tourang 5–1 sedan han kommit fri med Simon Nurme.