Helsingborg ute efter straffdrama

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-06

Sarajevo vände och vann – efter straffdrama

Helsingborg hade 2–1 med sig ner till Sarajevo. Det räckte inte. Motståndarna vann med 8–7 efter straffslagning – och HIF gör IFK Göteborg sällskap ut ur Europa League.

– Trots en hel del skador gör vi det väldigt bra, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till Sportbladet.

Helsingborg vann det första mötet på Olympia med 2–1. Inför returen i tredje omgången i Europa League-kvalet mot Sarajevo var tränaren Bosse Nilsson rädd för att domarna inte skulle hålla måttet. Men några sådana tendenser kunde man inte se. Rasmus Jönsson satte 0–1 redan i matchens andra minut. Sedan blev han utbytt i paus.

Sarajevo lyckades peta in både ett och två mål

Sarajevo tryckte på med mycket folk i anfallen efter HIF:s drömstart, desperata efter mål. Och mål kom: efter 38 minuter satte Hadžic 1–1, och med tolv minuter kvar att spela ordnade Avdic 3–3 totalt och förlänging med sitt 2–1-mål. Den första förlängningskvarten blev mållös. Den andra likaså. Dramat fick avgöras från elva meter. Och där var hemmalaget starkast.