”Är rädd att han gjort ett misstag”

Slår larm om Eden Hazard – Thibaut Courtois sågas

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Real Madrid förödmjukades mot ett reservbetonat PSG i premiären av Champions League.

Nu slaktas målvakten Thibaut Courtois i spansk press samtidigt som engelska experter slår larm om stjärnvärvningen Eden Hazard.

– Jag är rädd att han gått dit vid fel tidpunkt säger Rio Ferdinand i BT Sport.

Paris Saint-Germain kom till spel utan Kylian Mbappé, Neymar och Edinson Cavani mot Real Madrid men utklassade ändå den spanska giganten med 3-0. Förlusten var Reals första i en CL-premiär på 14 år och bitterheten lindrades knappast av att det var den gamle Realspelaren Ángel Di María som iscensatte PSG-segern.

– De var bättre än oss på allt de gjorde och det gäller även intensiteten, vilket irriterar mig, sa tränaren Zinedine Zidane efter matchen.

”Tänker inte peka finger”

Dagen efter är det dock målvakten Thibaut Courtois som får hårdast kritik i spansk press. Belgaren utses till sämst av alla i Marcas omröstning med kommentaren ”vad han än får för bollar på sig så lyckas Courtois inte rädda dem”. Som extra salt i det såret höll samtidigt Keylor Navas, målvakten som lämnade Real under sommaren, nollan för PSG.

– Vi sitter alla i samma båt här och jag tänker inte peka finger mot någon, säger Zidane till Marca om kritiken mot Courtois.

Foto: Greig Cowie/BPI/REX

”Kommer påverka honom”

I England oroas samtidigt experterna Rio Ferdinand och Peter Crouch över att Madrid-klubbens stora sommarvärvning Eden Hazard inte fått en större roll i laget.

– Jag är rädd att han gått dit vid fel tidpunkt. Det här är ett åldrande lag som inte utvecklas och som för tillfället saknar gnista. Det kommer påverka honom och bilden av honom även på lång sikt, säger tidigare storbacken Ferdinand i BT Sport.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.