OBOS Damallsvenskan i fotboll

Böe Risa om kaoset i Göteborg: ”Skrämmande att komma tillbaka ”

Av: 

Anna Rydén

FOTBOLL

EKERUM. Hon förlängde sitt kontrakt med Kopparberg/Göteborg med en dag. Sen las klubben ner och mitt i allt tumult lämnade mittfältsstjärnan Vilde Böe Risa.

– Det hanterades inte så bra. Det var kaos, säger hon.

Norska damlandslaget har precis tränat fasta situationer under ledning av sin svenske förbundskapten Martin Sjögren. För mittfältaren Vilde Böe Risa är det speciellt att vara tillbaka i Sverige.

– Jag har saknat Sverige. Det var en väldigt fin upplevelse för mig här så det är skönt att vara tillbaka, säger hon.

”Mycket kaos fram och tillbaka”

25-åringen, som varit en av damallsvenskans bästa mittfältare de senaste säsongerna, lämnade i vintras som svensk mästarinna. Drömmen var att bli proffs i någon av de stora ligorna. Det ryktades om en flytt till Manchester United.

– Jag hade dialog med flera ganska klubbar men så blev det svårt att besöka klubbar under corona. Ekonomin har också varit sämre för klubbarna så det har varit svårt för de att ta in spelare under säsong.

Samtidigt som Böe Risas diskussioner med utländska klubbar gick i stå så kom beskedet att Kopparberg/Göteborg skulle lägga ner. Då såg norskan möjligheten att komma tillbaka till Göteborg försvinna.

– Det var väl lite skrämmande att komma tillbaka och inte veta vad det skulle vara jag kom till, säger hon och fortsätter beskriva den turbulenta tiden:

– Det hanterades inte så bra. Det var kaos. Spelarna fick väldigt, väldigt lite info. Ena dagen fick spelarna höra att kontrakten inte gällde. Nästa dag var de bundna. Det var mycket kaos fram och tillbaka och lite info som förmedlades. Man är väldigt glad att det har blivit som det har blivit och att Häcken har tagit över. 

Tuff tid mentalt

Det senaste halvåret har mittfältaren spelat i norska Sandviken men hon medger att det har varit en jobbig tid när drömmarna om de stora ligorna fick pausas.

– Det var ganska svårt. En speciell tid. Jag stod utan klubb ganska länge. Jag har tränat fullt med Sandviken hela tiden och det har gått bra men mentalt har det varit ganska tufft att inte veta. 

Om hela situationen i Göteborg hade hanterats på ett bättre sätt hade Böe Risa kunnat tänka sig att stanna på den svenska västkusten ett tag till.

– Ja, det tror jag. Det var en stor del i att jag inte stannade. Jag trivdes väldigt bra men sen har jag också varit tydlig med att jag ville vidare till större klubbar och ligor.  

I kväll ställs hon mot sina gamla lagkamrater när Norge möter Sverige i en träningslandskamp i Kalmar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Segers pik till föräldrarna inför historiska matchen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Kopparbergs/Göteborg FC