Mållöst möte mellan Mbappé och Ronaldo

Publicerad:
Foto: Thibault Camus / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

De har båda vunnit mot Sverige och Kroatien.

Men när det var dags för Frankrike och Portugal att mötas i Nations League låste det sig helt.

Det blev ett mållöst möte i Paris och lagen har nu sju poäng vardera i gruppspelet.

Regerande världsmästare mot regerande europamästare. En stormatch som man hade all anledning att vara exalterad för. Men det bjöds inte på ett enda mål i Paris på söndagskvällen.

Planen var full av stjärnspelare, där bland annat Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo, Antonie Griezmann och Bernando Silva fanns med i elvorna. Det fanns många vassa målchanser och flera av spelarna bjöd på fina prestationer.

Paul Pogba var en förgrundsfigur i spelet och det var hans Frankrike som hade övertaget i stora delar av matchen. Men hela tiden hade motståndarna någon som var där för att stoppa försöken.

Efter matchen kändes båda lagen ganska nöjda med att få dela på poängen.

Ett offsidemål

Bollen gick dock i mål en gång. Pepe nickade in den vid bortre stolpen för Portugal, men det dömdes bort för offside, och 0–0 stod kvar som resultat, från första till sista sekund.

Alla fyra lag i gruppen har nu spelat tre matcher vardera, och det är alltså returmötena som återstår. Portugal leder gruppen på målskillnad, då både de och Frankrike står på sju poäng. Sverige ligger sist och har inte fått med sig en enda poäng hittills och på tredje plats finns Kroatien med tre poäng.

Sverige möter Portugal i Nations League på onsdag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.