Galna urladdningen – fyra mål i första halvlek

Kif Örebro körde för Kalmar i damallsvenskan

Publicerad 2023-05-08

Fyra mål på 26 minuter.

Heidi Kollanen hade show när Kif Örebro besegrade IFK Kalmar med 6–0 på bortaplan.

Kif Örebro har haft en minst sagt dyster inledning på damallsvenskan.

Inför bortamötet med IFK Kalmar hade laget fyra raka förluster och sett över hela säsongen hade man endast noterats för en seger.

Men när det väl lossnade så lossande det rejält.

Audrey Harding satte 1–0 efter åtta minuter tack vare en målvaktstavla och efter det var det proppen ur för bortalaget – och framför allt för Heidi Kollanen.

Finländskan utökade till 2–0 och i 24:e minuten satte Kollanen sitt andra för kvällen. Kvarten senare hade hon gjort ytterligare två mål och såg till att Örebro gick till pausvila med hela 5–0 i ryggen.

”Känns väldigt bra”

– Det känns väldigt bra. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek, säger Kollanen i Viaplays sändning.

Örebro vann till slut med 6–0 efter att Emilia Pelgander fastställt slutresultatet i slutet av andra halvlek.

Heidi Kollanen jublar efter ett av sina fyra mål.