Jeahze: ”Bajen sa nej till ett bud på mig”

Hammarby fick ett konkret bud på Mohanad Jeahze.

Men Bajen nobbade.

– Det var ett bra lag, men Jesper sa nej. Det var inte tillräckligt.

– Det var inte i närheten. Det var väldigt långt ifrån, säger sportchefen Jesper Jansson.

Tillsammans med Erick Otieno har han varit seriens bästa vänsterback. Mohanad Jeahze visade återigen sin betydelse för Hammarby när han räddade en poäng för Bajen i toppmatchen mot Häcken. Förvararens pressade skott styrdes i mål av Björn Paulsen och gav slutresultatet 2–2.

Efter matchen avslöjade Jeahze, som jagats av storklubben Celtic, att Hammarby nobbat ett bud på honom.

– Jag tror att jag blir kvar i Hammarby. Jag har kontrakt ett år till. Det är jag fullt inställd på nu, Jeppe har ju sagt nej till något också, säger Jeahze och och fortsätter:

– Jeppe sa nej... man får helt enkelt acceptera det. Det kanske inte var tillräckligt för dem (Hammarby). Vi är i toppen och det är bara att gnugga på. Det hade varit en annan sak om vi låg i mitten, det hade kanske varit tyngre. Nu är det inga problem.

”Jag älskar Bajen”

Men budet var konkret?

– Ja. Men det var inte tillräckligt för någon av oss. Vare sig mig eller Hammarby. Det var ett bra lag, säger Jeahze som inte vill säga exakt vilken klubb som budat innan han fortsätter:

– Jag var kanske inte så sugen på just det här. Jag har tålamod. Kanske kommer det något annat i sommar. Det är klart att jag vill utomlands någon gång. Alla har en dröm om att testa något nytt. Men jag älskar Bajen och tycker att det är internationellt här med all publik, och hur Jeppe Jansson vill föra klubben framåt. Jag vill utomlands och testa mig själv men vi spelar bra fotboll med Marti.

Samtidigt menar Jeahze att Hammarby alldeles oavsett kommer göra en god affär om/när de säljer honom.

– Hammarby har mycket pengar nu. De fick mig nästan gratis från Mjällby och förstår hur marknaden fungerar. Om de får 10 eller 15 gånger vad de betalade så är det en bra affär.

Mohanad Jeahze.
Mohanad Jeahze.

”Kan inte ens släppa en fis”

Enligt Jesper Jansson var det aldrig ens nära att klubben sålde Jeazhe.

– Något (bud) har jag väl nobbat. Det var inte i närheten. Det var väldigt långt ifrån.

Inte heller Darijan Bojanic, som enligt Fotbollskanalen ska ha haft bud på sig från Zürich, är aktuell att sälja.

– Ni har väldigt många källor. Det är alltid mycket snack. Men vi värderar Darijan oerhört högt. Det var ju inte ens ett bud, menar Jansson och syftar på att det var för lågt.

Sportchefen fick även svara på andra frågor om det kommande transferfönstret.

Om Jeremejeff: ”Vi skannar marknaden”

Bland annat om den isländske anfallaren Alfred Finnbogason som ryktats till Bajen och faktumet att Marti Cifuentes tydligt aviserat att klubben behöver ta in nya spelare.

– Vi har träffat jättemånga (spelare). Ni vet inte hälften, eller en tiondel. Vi kan inte kommentera alla. Vi i Hammarby kan inte ens släppa en fis (utan att blir skriverier), men vi kan inte kommentera allt, säger han och fortsätter:

– Om du tittar på vår trupp och hur mycket spelare vi hade, vi var rustade, och nu ska vi bara spela på en front. Hade vi gått till Europaspel är det lättare att hålla det. Vi hackar ju med resten av Europa, det är mycket att parera.

Jesper Jansson fick även kommentera skyttekungen Alexander Jeremejeff.

– Vi skannar av marknaden hela tiden, men kan inte kommentera allting. Men det bara att se i dag, han har gjort elva mål och det är alltid skönt med spelare som gör mål. Men ofta är den ingen marknad inom Sverige, tyvärr.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.