2007

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-05-24

Milan-Liverpool

Förhandssnacket handlade om Kaka.

Men en annan spelare tog huvudrollen när Milan besegrade Liverpool med 2-1 på Olympiastadion med 2-1.

Filippo Inzaghi, 33, gjorde två mål och frälste alla Milanista.

Regissören och målskytten Kaka (med bucklan) och Filippo Inzaghi firar segern.

Milan skapade inte någonting förrän i första halvleks sista minut. Men det räckte med en chans.

Andrea Pirlo sköt en frispark från 22 meters avstånd som tog i bröstet på lagkamraten Filippo Inzaghi och studsade i mål bakom en maktlös Pepe Reina.

Målet föregicks av en diskutabel frispark där Kaka föll efter kontakt med Xabi Alonso.

För Liverpool – som skapade chanserna och var det bättre laget i första halvlek – var det självklart psykologiskt tungt att släppa in ett mål strax före paus. Men Italienexperten Thomas Nordahl trodde inte att Milans tränare Carlo Ancelotti var nöjd i pausen.

Efter paus började Liverpools jakt på kvittering. Steven Gerrard fick ett gyllene läge att kvittera då han slet sig från bevakning, men markskottet räddades av Dida.

I stället var det Filippo Inzaghi som kunde sätt avgörande 2–0. Återigen höll sig ”mannen som föddes offside” på rätt sida och förvaltade Kakas delikata framspelning. Inzaghi rundade målvakten Pepe Reina och rullade in bollen under Reina.

– Det är något man föds med. Sedan kan man bara förädla det, säger Inzaghi om sitt målsinne, enligt AP.

Liverpool gjorde ett tappert försök och i slutminuten reducerade Dirk Kuyt på nick.

Men närmare än så kom inte engelsmännen och Milan fick revansch för det snöpliga nederlaget för två år sedan. Titeln var Milans sjunde i Europacupen/Champions League.