”Jag orkar inte”

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-10-30

Gais blåsta på ny straff – indragna i streckstriden

Gais tränare Alexander Axén trodde inte sina ögon när Gais i dag, för andra matchen i rad, inte fick straff efter ytterligare en handssituation.

Laget riskerar nu att åka ur allsvenskan efter 1-3 mot Trelleborg.

– Jag orkar inte, det är säkert, jag orkar inte, sade en uppgiven Axén om domarinsatsen till Canal Plus.

Gais har två omgångar i rad haft chansen att säkra sitt allsvenska kontrakt. Men efter två raka förluster är laget nu indraget i bottenstriden och tränaren Alexander Axén var återigen rejält upprörd på domaren efter 1-3 mot Trelleborg.

”Vi får sex straffar”

Efter förlusten mot Gefle i förra omgången ansåg Axén att göteborgslaget blivit bestulna på en straff efter en hands.

– Men det jämnar ut sig ska du se Bosse Karlsson (domarbas). Vi får sex straffar de sista matcherna så det kommer att bli kanon, sade tränaren.

Alexander Axén trodde därför förmodligen inte sina ögon när Jonas Lundén i dag sköt på en Trelleborgsspelares arm efter 39 minuter men domaren återigen friade. Istället för straff och chansen att ta ledningen med 2-0 i matchen fick laget sedan Fredrik Lundgren utvisad efter 77 minuter.

Med en man mer vände Trelleborg 0-1 till 3-1 under matchens tolv sista minuter.

Sarkastisk i kommentarerna

Efter matchen var Axén helt uppgiven och vägrade svara på frågor om domarinsatsen.

– Jag orkar inte, det är säkert, jag orkar inte, sade Axén om straffsituationen.

Finns det något positivt att ta med sig?

– Vi fick en hands, frispark här ute på slutet. Det kändes jätteroligt.

Laget har nu fem poäng ner till Gefle under strecket med en match mer spelad. En match återstår för Gais i årets allsvenska.