Tyresös mardröm – ny finalförlust

Publicerad 2012-10-11

Tyresös mardrömsvecka fortsätter. Först tappat guldläge i Damallsvenskan och på torsdagskvällen förlorade det hårdsatsande laget cupfinalen på Valhalla IP mot Göteborg. Efter matchen var stjärnan Marta mycket irriterad.

– Vi var 100 gånger bättre än dom. Och domarna, dom får inte hålla en så låg nivå. Jag är så besviken, säger Marta till TT.

I fjol missade Tyresö SM-guldet i sista omgångarna av Damallsvenskan. Det blev även förlust i cupfinalen mot Göteborg.

För att bli ett vinnande lag har Tyresö gjort en jättesatsning till den här säsongen med bland andra Marta och Caroline Seger som nyförvärv. Men SM-guldet ser ut att ha försvunnit iväg efter helgens chockförlust mot Djurgården. Och det som skulle bli revansch på Göteborg i cupfinalen blev en ny tung smäll. I fjol avgjorde Göteborg på straffsparkar. Den här gången avgjorde man på straffspark i förlängningen. Elaine knuffade till Christen Press och Sjöberg satte straffen i början av den andra förlängningshalvleken. Bollen satt säkert till höger om målvakten.

”Älskar att ta straffar”

– Jag älskar att ta straffar, vi gör en riktig kämpainsats idag, vi försökte hålla ihop laget och satsa på kontringar, säger Sjöberg till TV4 Sport.

För Göteborg är det tredje titeln i Svenska Cupen, och att vinna mot ”Real Tyresö” är extra stort tycker Sjöberg:

– Det här är det roligaste guldet.

Och hon stoppade stjärnan Marta flera gånger om.

– I förra matchen (förlust 1-3 i serien) var jag för aggressiv i spelet mot henne och hon kunde vända bort mig. Nu avvaktade jag mera och fick kontroll över henne på ett annat sätt, säger den 31-åriga skickliga backen till TT.

Drömstart för Göteborg

Göteborg fick en drömstart på matchen då Christen Press laget ledningen efter tio minuter med ett hårt skott in vid bortre stolpen. Tyresö uppträdde frustrerat och hade svårt att skapa chanser mot ett fysiskt starkt spelande Göteborg.

Exempelvis blev Marta riktigt förbannad när hon blev tacklad av Anita Asante i mitten av den första halvleken. Marta var nära att kvittera strax föra pausvilan då hon blev frispelad, men Kristin Hammarström kom ut snabbt och gjorde en benparad.

I den andra halvleken hade Tyresö ett kompakt tryck mot Göteborgs mål och till slut kom även kvitteringen genom Marta.

Efter 1-1-målet böljade spelet fram och tillbaka. Kirsten van de Ven slarvar bort ett friläge för Tyresö, medan Carola Söberg gjorde en jätteräddning när Christen Press kom fri för Göteborg.

Men matchen gick till förlängning och där var det Sjöbergs kyla från straffpunkten som avgjorde matchen.