Mål igen – då knäböjde Guidetti för Tibbling

Uppdaterad 2015-06-28 | Publicerad 2015-06-27

"Storebrorsans" hyllning till Tibbling efter 2-0 målet

PRAG/STOCKHOLM. Matchhjälte senast mot Portugal.

Och när Simon Tibbling ikväll fullbordade den svenska drömstarten i EM-semifinalen med sitt 2-0-mål – ja då knäböjde "storebrorsan" John Guidetti för målskytten.

– Kände att jag ville putsa hans skor lite, säger han till Sportbladet.

Danmark gjorde matchens första mål med hjälp av handen.

Men det var Sverige som tog ledningen i U21-EM-semifinalen efter att Isaac Kiese Thelin dragits ner i straffområdet.

John Guidetti var iskall från straffpunkten och gav Sverige en drömstart på matchen i den 23:e minuten.

Sitt andra viktiga mål

Bara tre minuter senare fullbordade Simon Tibbling den svenska drömstarten när han kom fri på sin kant och sköt in bollen till 2-0.

De båda målskyttarna är goda vänner och lärde känna varandra under tiden i Brommapojkarna – och Guidetti kallar själv Tibbling för sin lillebrorsa.

Tibblings mål fick "storebrorsan", som passade fram till målet, att slänga sig fram och knäböja för FC Groningenspelaren, som nu gjort två viktiga svenska mål för Sverige i turneringen.

– Det var ett fantastiskt avslut. Han var kylig. Det är saker som händer, jag kände att jag ville putsa hans skor lite. Det är så det ska vara, säger Guidetti till Sportbladet.