Zlatan behövde bara tio minuter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-26

Svensken bytte av Thierry Henry – gjorde 1–0 till Barça tio minuter senare

Det var tänkt att Zlatan Ibrahimovic skulle få välbehövlig vila. Men redan efter 29 minuter i bortamatchen mot Malaga byttes Zlatan in i stället för en småskadad Thierry Henry. Och tio minuter senare var det dags igen...för Zlatan-magi.

– Foten var inte 100 procent, men Zlatans egenskaper är väldigt, väldigt bra, säger Barcelonas tränare Pep Guardiola.

På de efterföljande TV-bilderna ser det ut som att fransmannen dras med ljumskproblem. Efter 38 minuter hade Zlatan ett jätteläge att sätta 1–0 till Barcelona, men skottet blev för dåligt och gick rakt på Malagas målvakt Munua.

Mål i fem raka ligamatcher

Chansen som kom en minut senare missade dock inte Zlatan. På radarpartnern Leo Messis perfekta djupledsframspelning satte Ibrahimovic 1–0 till Barça med en volleypetning. Zlatan har därmed gjort mål i fem raka ligamatcher. Glädjen hos medspelarna och tränaren Pep Guardiola var stor efter att Barcelona haft svårt att skapa de där riktigt heta chanserna under de första 35 minuterna.

Pique fastställde slutresultatet

I tisdags stukade Zlatan foten men Pep Guardiola tog ändå ut honom i truppen mot Malaga. Ett drag han förmodligen inte ångrar i dag. Malaga gick hårt åt Leo Messi – som surnade till ordentligt ett par gånger. Efter 59 minuter utökade inbytte (55) Gerard Piqué Barcelonas ledning när han styrde in Xavis frispark till 0–2.

Insatsen lovar gott för framtiden...

Matchen var tuff, grinig och irriterad med tuffa tacklingar, filmningar och hätska diskussioner. Och Zlatan deltog. Och blev varnad, efter 69 minuter. Malagas Luque fick se det röda kortet efter 85 minuter efter en ful tackling på Dani Alves. Zlatan hade kunnat göra fler mål, han var pigg matchen igenom, men vinkades av för offside flera gånger. Målet innebär dock att Zlatan är det första nyförvärvet i Barcelonas historia att näta i sina fem första ligamatcher.