Publicerad 2015-09-28

Slog Brage med 4–1 i derbyt

Dalkurds matchhjälte Alexander Ekblad.

Sannsagan Dalkurd FF är oerhört nära superettan.

Seger med klara 4–1 (2–1) i derbyt mot Brage gör att DFF leder norrettan med tio poäng.

– Vi har ett mål, att vinna alla matcher, säger Alexander Ekblad till dt.se.

2 710 hade tagit sig till Domnarvsvallen för att se säsongens andra Borlänge-derby.

Och favoriten Dalkurd visade upp bäst spel inför röststarka supportrar.

Anfallaren Ahmed Awad gav seriesuveränen ledningen med 1–0 redan i den femte matchminuten efter en miss i Brage-försvaret.

DFF-hjälten från Brage

Och i minut 29 ökade mittfältaren Alexander Ekblad – med Brage som moderklubb (!) – på till 2–0 efter ett friläge.

Peter Magnusson reducerade efter en nickmål före paus, men under matchens sista kvart slog Mattias Mete till två gånger och gav Dalkurd en komfortabel 4–1-seger.

– Tre poäng var det viktiga. Vi är inte helt nöjda med spelet, men vi är kliniska när vi får lägena, säger 28-årige Alexander Ekblad till dt.se.

Rusade genom serierna

De tre poängen innebär att obesegrade (14 segrar, 7 oavgjorda) serieledaren Dalkurd nu har tio poängs försprång till Akropolis med endast fem omgångar kvar av division 1 norra.

Med andra ord är superettan oerhört nära för klubben som bildades så sent som 2004 och spelade sin första seriematch i division 6 året därefter.

Marschen mot eliten gick därefter blixtsnabbt. Laget tog ett steg uppåt i seriesystemet varje år fram till 2010 och division 1. Där har klubben däremot stått och stampat – fram till nu.

Allt talar nämligen för att DFF vinner norrettan och når superettan 2016.

– Nja, det är inte klart. Men vi har ett mål, att vinna alla matcher, säger Alexander Ekblad.