MFF:s Jo Inge Berget blev hjälte mot Kroatien.

Efter två raka vinster har Norge chans att nå EM nästa sommar.

– Det var självklart jätteroligt. Jag fick chansen, och tog den, säger Berget till norska VG.

Dagens förstasida hos VG.

Inför landslagsuppehållet såg det kämpigt ut för Norge. Men efter två raka vinster är det kjempekult.

Efter segern mot Bulgarien i torsdags tog norrmännen en ny trepoängare mot Kroatien i går.

Den stora hjälten blev Jo Inge Berget, till vardags i Malmö FF.

I början av andra halvlek – efter en hörna – hamnade bollen hos Jo Inge Berget vid den bortre stolpen. Han sulfintade bort en försvarare innan han tryckte in 1-0.

”Det var fantastiskt”

20 minuter senare fick han bollen till vänster utanför straffområdet. Han lurade en försvarare innan han drog till med vänstern. Med hjälp av Kroatiens Vedran Corluka hittade bollen in i mål till slutresultatet 2-0.

– Det var självklart jätteroligt. Hemmadebut för Norge och två mål på Ullevål. Det var fantastiskt, säger han till norska VG.

Norge är på andra plats i grupp H, en poäng före Kroatien. Två matcher återstår i EM-kvalet och för norrmännen väntar Malta och Italien. Kroaterna möter Bulgarien och Malta.

Italien, som besegrade Bulgarien med 1-0, toppar grupp H med 18 poäng, två fler än Norge.