ÄFF rasande över det röda kortet

Publicerad 2011-10-30

”Tog en taktiskt frispark”

Efter att ha fått en man utvisad orkade inte Ängelholms stå emot längre.

Efter kvalförlusten mot Syrianska rasar ÄFF mot domaren Stefan Johannessons beslut.

– Jag tog en taktiskt frispark, säger Marcus Lindberg besviket till Sportbladet.

Syrianska pressade hårt mot Ängeholms mål i andra halvlek av det allsvenska kvalet men lyckades inte få in ett segermål. Efter 81 minuter fick hemmalaget ytterligare energi, och en fördel, när ÄFF:s Marcus Lindberg visades ut.

31-åringen tappade greppet om Peter Ijeh vid hörnflaggan och fällde då anfallaren med en glidtackling. En varning och frispark tycker Lindberg själv men domaren Stefan Johannesson visade det röda kortet direkt.

”Vad är det för skillnad?”

– Jag tog en taktisk frispark. Jag vet inte vad det är för skillnad mellan det på mittplanen eller vid straffområdet, frågar Lindberg kritiskt.

I den sista tilläggsminuten klarade inte Ängelholm av att stå emot längre. David Bennhage blev då olycksgubbe när han styrde in bollen i eget mål till 1-3, och totalt 3-4.