Seger gör att Yxhult är klart för division 2

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Matchen borta mot Vretstorp i division 3 västra Svealand i fotboll slutade 1–0 (1–0). Det gör att Yxhult är klart för division 2.

– Så starkt av killarna, så stabila bakåt och seriesegern blev klar. Vi kunde gjort ett par mål ytterligare i andra, men deras keeper gjorde några fina räddningar. Nu firar vi ikväll, sedan går vi hårt för att vara obesegrade i serien, kommenterade Yxhults tränare Håkan Juhlin efter matchen.

Vretstorps tränare Dennis Fransson:

– Får börja med att gratulera Yxhult till avancemanget och en fantastisk säsong. Vi vet att vi möter ett bra lag i medgång och det är alltid tufft, vi ville absolut vinna matchen men kom tyvärr inte upp i den nivån som krävs för att vinna idag, samtidigt så möter vinstenens bästa lag och förlorar med uddamålet. Som för övrigt var ett väldigt olyckligt mål för vår del. Spelmässigt tycker jag inget av lagen kommer upp i nivå, vi har bra koll på dem under hela matchen. Det är några distansavslut som Jocke får sträcka ut på annars är det mest kamp. Och där tyckte jag inte vi kom upp i vår nivå. Men det är bara att ladda om för sista omgången och försöka avrunda serien med en seger. Vi är nöjda med vår prestation i år med tanke på hur skadeläget varit under hela säsongen.

Gabriel Pettersson gjorde matchens enda mål i första halvleken.

Segern var Yxhults nionde på de senaste tio matcherna.

Med en omgång kvar är Vretstorp på fjärde plats i tabellen, och Yxhult leder serien.

Vretstorp möter Kungsör i nästa match borta lördag 3 oktober 14.00. Yxhult möter samma dag Adolfsberg hemma.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.