Nilla Fischer

Fischer efter petningen: ”Hade varit bättre om jag spelat hela hösten”

Av: 

Petra Thorén

FOTBOLL

GÖTEBORG. Nilla Fischer har spelat 182 landskamper, men det var 14 månader sedan den senaste.

Tillbaka i truppen är mittbacken osäker på spel.

– Det är klart att mitt utgångsläge hade varit bättre om jag hade spelat hela hösten och varit med i Algarve, säger hon.

Nilla Fischer har varit en del i det svenska lagbygget under många år. VM 2019 slutade med brons och en plats i VM-elvan som spelarorganisationen FIFPro och Fifa utsåg.

Men flytten hem till Linköping och damallsvenskan efter mästerskapet blev inte oproblematisk. Nilla Fischer drabbades av skador och missade förra höstens EM-kvalmatcher och när truppen till Algarve i våras presenterades fanns veteranen inte med.

Nilla Fischer var besviken på beskedet.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

– Det stämmer, det var jag och det ska man vara som spelare. Men det har känts bra på hemmaplan, fysiken känns bra och jag har spelat på även om jag missade de två senaste matcherna på grund av sjukdom. Så jag har bra självförtroende, säger hon

Men nu efter en starkare säsong i Linköping har Nilla återförenats med landslagskompisarna och hon är inte bara på plats i Göteborg för att, som hon säger, ”snicke-snacka med tanterna”. Hon vill spela i EM-kvalen mot Ungern på torsdag i Göteborg borta mot Island på tisdag.

– Jag har samma inställning som inför varje läger och det är att konkurrera om en plats i startelvan och att alltid prestera på topp. Alltså göra det som jag kan göra för att starta. Det har varit en konkurrenssituation och är det också nu. Det är klart att mitt utgångsläge hade varit bättre om jag hade spelat hela hösten och varit med i Algarve, men jag fokuserar på att göra det jag kan för att Peter och Magnus ska vilja starta med mig, säger hon.

”Har inte haft kontakt”

Hon medger att konkurrensen är hård.

– Konkurrens finns hela tiden och jag vet att det är tufft för dem att välja vilka som ska starta. Allting har ett slut och den dagen kommer, men det är ingenting jag funderat på eller eller funderar på just nu, säger Nilla Fischer.

Även om 36-åringen var besviken över petningen i våras är det inget som hon har diskuterat med Peter Gerhardsson.

– Kring min besvikelse har vi inte haft någon kontakt. De tar ut de spelare som de tycker är bäst just i det läget. Jag menar, han har så mycket rutin och vet att spelare blir besvikna. Det fanns inget att prata om. Det är en del av det och vi har haft kontakt nu i och med coronaläget, hur det har varit och allmänt snack. Men det fanns absolut inget att prata om det när det gäller det, så vi har inte pratat om just Algarve.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

Chelseabacken om kritiken mot flickvännen: ”Kan inte leva på gamla meriter”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Nilla Fischer

Damlandslaget i fotboll

Peter Gerhardsson