Uppgifter: Stjärnorna startar inte i genrepet

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. I kväll genrepar Sverige inför VM.

Det står redan klart att Caroline Seger och Olivia Schough missar matchen.

Enligt Sportbladets uppgifter kommer inte heller stjärnorna Nilla Fischer och Kosovare Asllani att spela från start.

Den 11 juni spelar Sverige premiär i VM mot Chile. I kväll möter svenska damlandslaget Sydkorea i sitt genrep inför mästerskapet.

Tidigare i veckan sa förbundskapten Peter Gerhardsson att planen inför var att ha den tänkta VM-elvan i bakhuvudet i genrepet.

– Många av de som deltar där är säkert de som kommer att starta mot Chile. Det kommer nog alla förstå, det är inga hemligheter, sa han under uppladdningen i Båstad.

Nyckelspelare saknas

Landslagsledningen har i veckan samtidigt betonat vikten av individuell anpassning till belastningen inför VM och enligt Sportbladet uppgifter är två av landslagets nyckelspelare inte med från avspark på Gamla Ullevi.

Det handlar om mittbacken Nilla Fischer, som dragits med en förkylning under lägret. Det rör sig också om Kosovare Asllani. Den offensiva mittfältaren fick tidigare i veckan en smäll mot benet, men spelade delar av landslagets inofficiella landskamp mot just Sydkorea i tisdags (seger 4–0). Nilla Fischer däremot missade den matchen på grund av en förkylning.

I kvällens match mot Sydkorea finns det möjlighet att göra sex byten och de båda stjärnorna kan komma att hoppa in.

Seger stod bredvid

När laget tränade på Gamla Ullevi på torsdagen stod Caroline Seger bredvid. Mittfältaren har problem med ryggen och tar inga risker inför VM.

Förbundskapten Peter Gerhardsson sa på presskonferensen att unga Julia Zigiotti Olme är ett alternativ till Caroline Seger i balansrollen på mittfältet. Men att även Nathalie Björn, som dragits av en skadad vad hela våren men nu är med i VM-laget, är det.

– I den rollen vi har valt ska man gärna vara bollskicklig, bra huvudspelare och defensivt taktiskt skicklig. Det tycker vi Nathalie Björn är, sa Gerhardsson på presskonferensen inför matchen.

VM-renrepet mot Sydkorea har avspark 18.45.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.