Roman Jaremtjuk slet av sig tröjan efter kvitteringsmålet.

När Benficas Roman Jaremtjuk kvitterade CL-mötet mot Ajax visade han sitt stöd.

Under matchtröjan bar han landets statsvapen.

Ajax kom till den första åttondelsfinalen i Champions League efter att ha gått rent i gruppspelet. För motståndet stod Benfica som inte vunnit över nederländarna sedan 1968.

Matchens stora snackis skulle dock bli Roman Jaremtjuk.

I den andra halvleken kvitterade anfallaren matchen till 2–2 och räddade portugiserna från förlust. Men det var efterspelet som skulle väcka uppmärksamhet.

Ukrainaren firade genom att slita av sig matchtröjan och visa upp hemlandets statsvapen – treudden.

Ett tydligt ställningstagande mot Rysslands aggressioner mot Ukraina de senaste veckorna.

– Jag ville stödja mitt land. Jag har tänkt mycket på det och jag är rädd för situationen. Klubben stöttar mig, pratade med mig och ville göra allt för att hjälpa mig, säger Jaremtjuk till CNN Portugal efter matchen.

Tog revansch efter självmål

I den första halvleken var det dock Ajax som var det starkaste laget. Nederländarna tog ledningen efter att Dusan Tadic prickat in ett läckert volleyskott.

Knappt tio minuter senare var matchen dock kvitterad – genom ett självmål. Målsprutan Sebastien Haller var olycklig och stötte in ett inlägg i eget mål. Han tog dock revansch på sig själv när han bara minuter senare prickade in 2–1-målet bakom Vlachodimos i Benficas mål.

Returmötet mellan lagen spelas den 15 mars i Amsterdam.