Publicerad 2018-05-13

Sveriges U17-EM är över.

Italien blev för starka i kvarsfinalen.

Inter-talangen Edoardo Vergani avgjorde med matchens enda mål.

Sverige stod för en stark insats när man besegrade Portugal i gruppspelets sista match. En seger som också innebar avancemang till kvartsfinal mot Italien. Men väl där skulle Sveriges EM-äventyr ta slut.

Italien tog ledningen redan efter fyra minuters spel. Ett inspel från vänster hittade fram till anfallaren Eduardo Vergani som vände runt och satte dit 1–0 bakom Andersson i Sverige-målet.

Sverige fick i slutskedet av den första halvleken ett gyllene tillfälle att kvittera matchen från elva meter. Brommapojkarnas Fredrik Hammar stegade upp, men straffen räddades av den italienska målvakten Russo.

Andersson räddades av stolpen

I början av den andra halvleken var Italien centimeter från ett riktigt drömmål. Juventus-talangen Nicolo Fagioli uppfattade att Andersson var långt ut i Sverige-målet. Från mittlinjen avlossade Fagioli ett skott som gick över Andersson men som till slut prickade stolpen.

Sveriges bästa chans i den andra halvleken fick inbytte Jack Lahne som tog emot bollen i straffområdet, men avslutet strax utanför stolpen.

Trots flera chanser som kunde resulterat i mål lyckades Sverige aldrig spräcka nollan. I slutet av matchen blev också Sveriges vänsterback, Samuel Olsson, utvisad efter två gula kort.

Förlusten innebär att Sveriges EM-äventyr i England är över. För Italien väntar semifinal mot Belgien eller Spanien.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.