Matchen avbröts efter stökigheter

Uppdaterad 2014-11-17 | Publicerad 2014-11-16

”Absurt! Det fanns barn på läktaren…”

Trista scener utspelade sig på San Siro.

Ett dussintal bengaler kastades in från bortasektionen i matchen mellan Italien och Kroatien varpå spelet avbröts.

– Fansen skämmer ut oss, säger Kroatiens förbundskapten Niko Kovac.

Antonio Candreva hade gett Italien ledningen via ett skott från cirka 20 meters avstånd, och Ivan Perisic kvitterat till 1-1 ett par minuter senare. Det var i början av matchen mellan Italien och Kroatien.

Slutet var lika händelserikt, men desto tråkigare.

Med cirka 20 minuter kvar att spela så började plötsligt bengaler att hagla in från den sektion där Kroatiens supportrar var placerade och i den 73:a minuten tog den holländske domaren Bjorn Kuipers beslutet att bryta matchen. Spelarna fick lämna planen samtidigt som arenan rökfylldes.

”Är absurt”

Det utbröt också bråk på läktaren och kravallpolis var tvungen att ingripa. Avbrottet varade i flera minuter men matchen – som slutade 1-1 – kunde återupptas. Efteråt var den kroatiske förbundskaptenen Niko Kovac rejält förbannad på de egna supportrarna.

– Jag ber om ursäkt för fansens beteende. Jag gick fram till dem och sa åt dem att de svikit mig. Det här är inte fotboll. Det fanns barn på läktaren! Det är absurt! De skämmer ut oss, för det här är inte Kroatien, kroater är snälla människor, säger han enligt Football-Italia.