Zlatan: Det var det enda sättet

Uppdaterad 2013-10-20 | Publicerad 2013-10-19

”Halvskadad” – då slog Zlatan till med ett drömmål

PARIS/STOCKHOLM. Det var länge osäkert om Zlatan Ibrahimovic skulle kunna medverka i matchen mot Bastia men han kom till spel och bjöd på ren magi i 4-0-segern.

Efter tio minuter klackade svensken in en ny klassiker i sin snart överfulla bok av magiska mål.

– Jag försökte få den mot mål på ett tillslag. Det var det enda sättet, säger Ibrahimovic i sin app "Zlatan Unplugged".

Lucas fintade på högerkanten och fick in bollen i straffområdet. Via en spelare nådde den Zlatan Ibrahimovic som ändå inte såg ut att få någon vidare målchans.

”Jag såg möjligheten”

32-åringen var hårt pressad av två försvarare och såg redan ut att ha passerat bollen som dök upp bakom honom. Då vände svensken på huvudet och klackade in bollen perfekt i det bortre hörnet.

– Jag såg möjligheten när situationen dök upp. Sen så försökte jag få den mot mål på ett tillslag, det var det enda sättet. Känns skönt efteråt när man lyckas med det, säger Ibrahimovic i sin app "Zlatan Unplugged".

I mixade zonen svarade Zlatan sedan på hur han rankar målet bland sina vackraste.

– Jag vet inte, jag måste se det först innan jag kan säga något.

Men kändes det snyggt?

– Det kändes bra.

Ett nytt drömmål till Zlatans historieböcker och ett välkommet svar på oron över hans hälsa. Det var länge osäkert om Ibrahimovic skulle komma till spel då han hade en känning i knäet och magnetröntgades under landslagssamlingen i Stockholm.

– Jag kände mig inte 100 procent. Det var bestämt innan att jag skulle köra 45 minuter, säger Zlatan.

Till Sportbladet säger sedan Ibrahimovic:

– Jag hade smärta i knäet ja.

Var det därför du gick av efter första?

– Ja.

Kommer du kunna spela i veckan som kommer?

– Jag vet inte än, vi får se.

Satte även tvåan

Bara två minuter efter sitt första mål visade Zlatan återigen att skadan inte hindrar honom. Då nickade svensken in sitt andra mål för matchen efter att Lucas återigen stått för förarbetet.

Målen gör att svensken, som kritiserats för ett magert målskytte i inledningen av säsongen, nu står på fem ligamål.

I halvtid valde managern Laurent Blanc sedan att spara Zlatan och ersätta svensken med Edinson Cavani. Han ville inte vara sämre än Zlatan.

Det visade Cavani när han fick bollen på vänsterkanten, drog två försvarare, sulfintade bort målvakten och rullade in 3-0. Detta inför Ibrahimovic som ställde sig upp och applåderade vid bänken.

– Mitt så klart! Hehe, svarar Zlatan i sin app på vilket han tycker var snyggast.

Sedan gjorde Zlatans ersättare även 4-0 från straffpunkten.