Kritiken mot Zlatan: ”Det där var löjligt”

Uppdaterad 2016-11-29 | Publicerad 2016-11-28

Sågas för missen: ”Gör The Mannequin Challenge”

Zlatan Ibrahimovic räddade en poäng mot West Ham.

Men svensken sågas för sitt misstag vid gästernas ledningsmål.

”Zlatans markering vid ledningsmålet var löjlig”, skriver Manchester Evening News.

Manchester United tappade, på nytt, viktiga poäng på hemmaplan.

Gårdagens möte med West Ham slutade 1–1 efter att Zlatan Ibrahimovic nickat in kvitteringsmålet i den första halvleken.

Men svensken fick även kritik för sitt försvarsspel vid West Hams ledningsmål. Svensken tappade helt sin markering i straffområdet och West Ham-anfallaren Diafra Sakho kunde enkelt nicka in 1–0-målet efter bara två minuters spel.

– Han går igenom muren och jag försöker få tag i honom, sa Zlatan till sin app Zlatan Unplugged efteråt.

”Zlatans markering löjlig”

Misstaget kostade United två poäng.

Och svensken får även hårda ord i de engelska tidningarna i dag.

”Hans markering vid ledningsmålet var löjlig, men han kunde gottgöra sin miss och hans tyngd gjorde West Ham-försvaret upptagna och lät Uniteds snabba spelare att blomstra”, skriver Manchester Evening News och ger Zlatan en sexa i betyg.

Liknande betyg får Ibrahimovic även av The Mirror och Daily Mail.

”Missade att plocka upp Sakho vid ledningsmålet”, skriver Mirror.

”Bedrövlig markering av Daifra Sakho i inledningen, men ordnade upp det med ett mål och såg sedan bra ut”, tycker Daily Mail.

”Gör The Mannequin Challenge”

Även på sociala medier hängs 35-årige Ibrahimovic ut.

101GreatGoals skriver att ”Zlatan gjorde The Mannequin Challenge vid frisparken”.

”Jag har sett reprisen igen. Ibrahimovics ’markering’ är ett skämt. Lingard kommer få kritik för den dumma tacklingen, men Ibrahimovic är kostade United ett mål igen där”, skriver journalisten, med fokus på Manchester United, Samuel Luckhurst på Twitter.