Satsar 10 miljoner på att rentvå sitt namn

Publicerad:

FOTBOLL

I dag möttes Coleen Rooney och Rebekah Vardy i rätten för första gången efter skvallerskandalen brittiska tabloider döpt till ”WAGatha Christe”.

Och ingen tänker vika ner sig.

Efter att ha redogjort för rättegångskostnader på totalt cirka 15 miljoner bad domaren parterna att lugna sig.

Det var när Coleen Rooney undrade vem som spred hemligheter om henne och maken, fotbollsikonen Wayne Rooney, som hon gillrade en fälla på Instagram.

En fälla som hon hävdar att Rebekah Vardy, fru till landslagstjärnan Jamie Vardy, gick rakt in i då allt som Vardy var ensam om att se på sociala medier kort senare dök upp i The Sun.

När Coleen Rooney hängde ut Vardy svarade hon med att stämma Rooney för förtal.

I dag hölls en första förhandling. Där anklagades Rebekah Vardy för att ha tipsat journalister för egen vinning och också varit personen bakom den anonyma kolumnen ”The secret WAG” (Den hemliga spelarfrun” red. anm.) i tabloiden The Sun.

”Grotesk summa”

Under förhandlingen rönte dock de båda parternas omkostnader för rättegången mest uppmärksamhet från domarhåll. Eftersom förloraren får betala motpartens kostnader måste de budgeteras på förhand så båda parter känner till insatserna.

Enligt Reuters redogjorde då Vardys ombud för kostnader på totalt drygt 10 miljoner svenska kronor. En ”grotesk summa” menade Rooneys ombud som budgeterat för hälften.

Domare Roger Eastman beskrev parternas budgetar som ”extraordinärt stora” och bad båda parter att ”finkamma utgifterna” och ompröva dessa till huvudförhandlingen som inte väntas bli av förrän efter sommaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.