OBOS Damallsvenskan i fotboll

Olai punkterade matchen – och fick näsblod

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Hörna i minut 89.

Då nådde Sara Olai högst och nickade in 3–0 för Djurgården.

Direkt efter målet avvisades 21-åringen – på grund av näsblod.

– Jag vet inte var det kom ifrån, säger hon.

Skakigt.

Så inledde Djurgården damallsvenskan – men på senare tid har det blivit bättre.

Djurgården kom till den 12:e omgången – och den sista innan OS-uppehållet – med två segrar och två kryss i bagaget. Och den fina trenden fortsatte i mötet med Piteå på onsdagen.

Gästande Piteå mäktade inte med ett avslut på mål i den första halvleken, däremot lyckades de rödklädda skicka in kulan i eget mål strax innan paus.

Nellie Lilja utökade sedan vackert hemmalagets ledning till 2–0 kvarten in på den andra halvleken – och det kom ytterligare en fullträff från Djurgården.

Toppar interna skytteligan

En minut innan full tid nådde Sara Olai högst på en hörna och nickade resolut in 3–0. 21-åringens fjärde mål för säsongen, vilket gör att ytterbacken/yttermittfältaren utökade ledningen i den interna skytteligan då hon nu står på fyra gjorda mål.

Målfirandet blev däremot kortvarigt, då Olai i samband med nicken fick näsblod och avvisades från planen av domare Rambod Beigi – innan hon kom tillbaka under avslutningen.

– Jag vet inte var det kom ifrån, jag kände att nicken träffade pannan, jag vet inte om det var i firandet därefter som jag fick en smäll på näsan, då kom näsblodet och jag fick jag springa ut och fixa det direkt för att komma in så fort som möjligt, säger Olai.

– Det är alltid kul att vara med och producera framåt, vi har gjort fem mål på de senaste två matcherna nu, det känns som att det lossnat målmässigt och det är väldigt skönt för oss. Väldigt skönt att ta uppehåll med tre nya poäng, det är med en bra känsla vi går på uppehåll.

Dif är åtta i tabellen med 14 poäng, Piteå tia med 10 poäng.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Fjärde raka för Eskilstuna – Rogic sänkte AIK

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

Piteå IF

Fotboll