Ryska fotbollsligan

Jordan Larssons agentbyte talar för en flytt

Av: 

Michael Wagner

Daniel Kristoffersson

FOTBOLL

Här är agentbytet som talar för att Jordan Larsson är på väg mot en flytt från Ryssland.

Spartak Moskva-anfallaren har lämnat företaget Wasserman, som jobbat med familjen Larsson sedan mitten av 1990-talet – för Hasan Cetinkaya.

Landslagsanfallaren Jordan Larsson är en av få svenskar som är kvar i den ryska ligan.

Mitt upp i turbulensen har nu 24-åringen också bytt rådgivare.

När Jordan Larsson slog igenom i Helsingborg inleddes samarbetet med holländska agentfirman Wasserman där Rob Jansen är VD och en av grundarna.

Långvarigt samarbete

Rob Jansen har företrätt Jordans pappa Henrik Larsson sedan mitten av 1990-talet och hjälper fortfarande den tidigare Guldbollenvinnaren som i höstas tvingades lämna Barcelona, där han var assisterande tränare till Ronald Koeman (också en klient till Wasserman).

Jordan Larsson har representerats av Rob Jansens son Michael Jansen men nyligen skiftade Spartak-anfallaren rådgivare till Hasan Cetinkaya.

Sportbladet har fått uppgiften om agentbytet bekräftat från fler olika källor och även sajten Transfermarkt har ändrat kring vem som representerar anfallaren till Cetinkayas agentföretag.

Sportbladet har sökt Jordan Larsson för en kommentar.

Flytt uteblev

Jordan Larsson lämnade IFK Norrköping sommaren 2019 och flyttade till den ryska huvudstaden. Redan första säsongen svarade han för tio mål och fyra assist i liga- och cupspel.

Fjolårssäsongen blev en ännu större succé med 15 mål och fem assist och med flera kontinentala klubbar på jakt efter Jordan Larsson.

Men då satte Spartak Moskva en prislapp på 150–200 miljoner kronor på sin succésvensk i somras och det blev ingen flytt västerut där det fanns uppgifter om intresse från klubbar som Borussia Dortmund, West Ham och Wolfsburg.

Den nuvarande säsongen har det gått betydligt tyngre där det bara blivit två mål på 23 matcher i liga, cup och Europaspelet. Larsson tackade i höstas nej till en kontraktsförlängning med Spartak Moskva.

Jordan Larssons kontrakt med klubben går ut sista juni 2023.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Ryska fotbollsligan

LÄS VIDARE

Allsvenskan inifrån: HIF hoppfullt att lösa stjärnvärvning

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ryska fotbollsligan

Jordan Larsson

Spartak Moskva

Henrik Larsson

Ronald Koeman

Robin Olsen

Victor Nilsson Lindelöf