Publicerad 2016-09-10

Moussa Dembele gjorde hattrick mot Rangers

Celtics Moussa Dembele.

Rangers må vara tillbaka i skotska Premier League.

Men i dag bevisade Celtic vilka som är bäst i stan – och vann med hela 5–1 i Old Firm-derbyt.

Detta efter ett hattrick av Moussa Dembele.

Glädjen var total när Glasgow Rangers i våras slog ut Celtic i ligacupens semifinal.

I dag möttes lagen igen – och det i det första Old Firm-derbyt i ligan sedan 2012 då Rangers degraderades till fjärdedivisionen efter att ha gått i konkurs.

På Celtic Park visade hemmalaget att man saknat sina ärkerivaler som välkomnades med att bli rejält överkörda.

Dagens stora matchhjälte? Supertalangen Moussa Dembele.

Succé för Dembele

20-åringen har vart ett hett villebråd i Fulham under sommarens transferfönster och hamnade till slut i Glasgow – ett val han säkerligen inte ångrar för tillfället.

Dembele noterades ett hattrick och såg med sina två mål i första halvlek till att ge gästerna en brant uppförsbacke inför andra.

1–0 nickade han in på hörna i den 33:e minuten och strax innan halvtid slog han snyggt in 2–0 med yttersidan efter att ha dribblat bort Rangers-försvaret.

Joe Garner hann visserligen med en reducering innan halvtid, men sedan var det Celtic för hela slanten.

Lustig med assist

Scott Sinclair rullade enkelt in 3–1 helt fri med målvakten innan Dembele fullbordade sitt hattrick. Framspelad av ett perfekt Mikael Lustig-inlägg rakade fransmannen in 4–1 bakom målvakten Wesley Foderingham.

Slutresultatet fastställdes till klara 5–1 när Stuart Armstron placerade in matchens sista mål på stopptid.

Derbysegern innebär tre fräsha poäng till Celtic som leder ligan klart och har fyra poäng till godo på tvåan Rangers med en match mindre spelad.